Έκτοτε ακολούθησε η προετοιμασία στην Ισπανία λόγω της διακοπής του Μουντιάλ στο Κατάρ, ο Ισπανός κόουτς έβαλε τις βάσεις και έδειξε το ρόστερ με το οποίο θέλει να πορευθεί τη σεζόν.
Μέσα σε ένα μήνα ο ελληνικός σύλλογος προχώρησε σε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα του ρόστερ καθώς συνολικά 13 ποδοσφαιριστές είδαν την πόρτα της εξόδου με κάθε τρόπο και το Gazzetta σας παρουσιάζει ποια πρόσωπα αποχαιρέτησαν τον Πειραιά.
Γκονζάλο Άβιλα
Αν και αρχικά αποκτήθηκε για μπακ-απ του Σίμε Βρσάλικο, ο Γκονζάλο Άβιλα εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος της δεξιάς πλευράς στην άμυνας και μέχρι τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ είχε αγωνιστεί σε 21 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας μία ασίστ. Ωστόσο ο Μίτσελ τον έθεσε εκτός πλάνων και η άφιξη του Ροντινέι έκανε ακόμα πιο δύσκολη την παραμονή του με αποτέλεσμα να πάει έναντι 600 χιλιάδων ευρώ στην Λουντογκόρετς.
Κένι Λαλά
Ήταν μία από τις περιπτώσεις που από το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν στα πλάνα του Ολυμπιακού. Ο Κένι Λαλά αναζητούσε ομάδα αλλά με την ολοκλήρωση της καλοκαιρινής αγοράς δεν είχε βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Τελικά η Μπρεστ ήρθε σε συμφωνία μαζί του, εκείνος έμεινε ελεύθερος από τους Πειραιώτες και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στη Γαλλία.
Τόμας Βατσλίκ
Την περασμένη σεζόν ήταν ο βασικός πορτιέρε του Ολυμπιακού και αντικαταστάτης του Ζοσέ Σα για τα καρέ των Πειραιωτών. Παρόλο που ο Τόμας Βατσλίκ ξεκίνησε αρκετά καλά τη σεζόν, ο σοβαρός τραυματισμός του σε συνδυασμό με την άφιξη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, έκαναν τον διεθνή τερματοφύλακα να χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα και παρότι βρέθηκε κοντά στην Αλκμάαρ, εν τέλει υπέγραψε ως ελεύθερος στην Χάντερσφιλντ της Championship.
Λεονάρντο Κούτρης
Ο Πέδρο Μαρτίνς του χάρισε μία δεύτερη ευκαιρία και τον πήρε μαζί στην καλοκαιρινή προετοιμασία ενώ μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν στα πλάνα της ομάδας. Όμως ο Λεονάρντο Κούτρης βρέθηκε στους «κομμένους» και από τα μέσα του πρώτου μισού της σεζόν, τέθηκε εκτός ομάδας. Με την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, η Πογκόν του Τριανταφυλλόπουλου τον έκανε δικό της με ελεύθερη μεταγραφή.
Γιάννης Μασούρας
Περίπτωση που μοιάζει με αυτή του Κένι Λαλά, είναι του Γιάννη Μασούρα ο οποίος ήταν υποψήφιος για να ακολουθήσει την καλοκαιρινή προετοιμασία αλλά εν τέλει έμεινε στους... κομμένους. Μετά από έξι μήνες, ο Έλληνας ακραίος μπακ έμεινε ελεύθερος από τους Πειραιώτες και πήρε μεταγραφή στην Μιεντζ Λεγκνίτσα της Πολωνίας, όπου συνάντησε και τον Στέφανο Καπίνο.
Ανδρέας Μπουχαλάκης
Παρότι ήταν ένα από τα βασικά γρανάζια των τελευταίων ετών, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν είχε θέση στα πλάνα του Μίτσελ και έτσι ψάχτηκε για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Με τον Ζούμερ Μπουτούτσι να παίρνει το αεροπλάνο για την Ελλάδα, ο Ελληνας χαφ έκανε το αντίθετο δρομολόγια και πήγε με τη μορφή δανεισμού στην Κόνιασπορ της Τουρκίας.
Αγκιμπού Καμαρά
Αν και πέρσι ήταν μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν, ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό στο πρώτο μισό της σεζόν και παρότι πήρε ευκαιρίας (11 συμμετοχές) δεν έπεισε ότι μπορεί να βρίσκεται στα πλάνα. Ακούστηκε για αρκετές ομάδες στο εξωτερικό, ωστόσο με καμία δεν υπήρξε συμφωνία με αποτέλεσμα να δώσει τα χέρια με τον Ατρόμητο για δανεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν.
Αμπουμπακάρ Καμαρά
Όπως ήρθε... έφυγε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά από τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής φορ έκανε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι αλλά μετά από έξι μήνες επέστρεψε στον Άρη σαν να μην έφυγε... ποτέ. Αγωνίστηκε σε μόλις επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και τα προβλήματα τραυματισμού τον άφησαν πίσω σε ετοιμότητα ενώ η μεταγραφή των Μπακαμπού και Ουί-Τζο δεν του άφησαν χώρο να αγωνιστεί και έτσι παραχωρήθηκε δανεικός στους «κίτρινους».
Πιερ Κούντε
Ακόμα μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν... επαλήθευσε τις περγαμηνές που τον συνόδευαν όταν αποκτήθηκε. Ο Πιέρ Κούντε έμεινε για 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό ωστόσο από το καλοκαίρι φαινόταν πως θα αποχωρήσει από τον Πειραιά και παρότι η Μπόχουμ δεν τον απέκτησε τότε, εν τέλει τον έκανε δικό της στη χειμερινή περίοδο με δανεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο απολογισμός για φέτος ήταν 13 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.
Ντόρον Λάιντνερ
Ένα παιδί που πέρασε από χίλια... κύματα για να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό. Ο Ντόρον Λάιντνερ κόστισε δύο εκατ. ευρώ στους Πειραιώτες αλλά δεν μέτρησε ούτε λεπτό με την πρώτη ομάδα σε επίσημο ματς, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί ως δανεικός στην Αούστρια Βιέννης μέχρι το τέλος της σεζόν ώστε να πάρει παιχνίδια. Με τα «ερυθρόλευκα», ο αριστερός ακραίος μπακ έπαιξε μόνο δύο ματς με την Β' ομάδα και κάποια λεπτά σε φιλικά.
Ουί-Τζο Χουάνγκ - Τζος Μπόουλερ
Πακέτο ήρθαν ως δανεικοί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και με τον ίδιο τρόπο επέστρεψαν στον αγγλικό σύλλογο. Ο Ουί Τζο ήταν μία περίπτωση που πάλεψε αρκετά ο Ολυμπιακός για να κάνει δικό του καθώς είχε καλούς αριθμούς με την Μπορντό αλλά στην Ελλάδα δεν προσαρμόστηκε ποτέ, κάτι που φαίνεται από τη μόλις μία ασίστ ως απολογισμό σε 14 ματς. Από την άλλη ο Μπόουλερ ήρθε από το... πουθενά στην τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου αλλά ούτε εκείνος έδωσε τα αναμενόμενα από τη θέση του εξτρέμ, με αποτέλεσμα να δοθεί στην Μπλάκπουλ ως δανεικός από τη Φόρεστ.
Σίμε Βρσάλικο
Και φτάνουμε σε μία από τις... βόμβες του καλοκαιριού που ποτέ δεν βγήκε. Ο Σίμε Βρσάλικο έχει γράψει ιστορία με Ατλέτικο Μαδρίτης και Εθνική Κροάτιας και με δεδομένο ότι ήταν φιναλίστ του Μουντιάλ το 2018, η άφιξή του στην Ελλάδα ήταν μεγάλη υπόθεση. Ωστόσο ο 31χρονος ακραίος μπακ δεν επαλήθευσε ποτέ τα όσα ακούστηκαν για τον ίδιο και μετά από λίγους μήνες αποχώρησε ως ελεύθερος.
Η ανάρτηση δεν αποτελεί άρθρο του Olymp Eidisis. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ιστοσελίδα που αναφέρεται παρακάτω. Για τυχόν παρατηρήσεις επικοινωνήστε μαζί μας: olympiakos-eidisis@mail.com